И Иван Желев

ISBN:

Published:

Paperback

72 pages


Description

И  by  Иван Желев

И by Иван Желев
| Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, AUDIO, mp3, RTF | 72 pages | ISBN: | 10.36 Mb

ПЪРВИ СНЯГСтудени сме към зимата.Снегът е бедността на Бога.Но пак замръзваме пред първи сняг.И подозренията ми към лятотокристализират -нечовешка е природата му -чудовищното изобилие на красота!Как лесно всяко изобилиепревръща ни в чудовища...ДориMoreПЪРВИ СНЯГСтудени сме към зимата.Снегът е бедността на Бога.Но пак замръзваме пред първи сняг.И подозренията ми към лятотокристализират -нечовешка е природата му -чудовищното изобилие на красота!Как лесно всяко изобилиепревръща ни в чудовища...Дори и само затова, че сме бозайници -деца на оня първи сняг,превърнал динозаврите във въглища.***Стихосбирката „Без пепел” принуди И недобржелателите на Иван Желев да го признаят за нещо повече от талантлив поет.

А „И” – стихосбирка с възможно най-краткото заглавие – присъединява към „Без пепел” още 33 стихотворения за любовта и бащинството, за поезията и поетите, за живота и смъртта. Плюс „Роман Томов” – забележителна епитафия за фронтмена на без време разпадналия се литературен кръг „Стрелец – II”. Следвайки Иван-Желевата асоциативност, бих казал, че в „И” поетическият му лък се цели в десятката – с един стих, с една-две строфи или с двайсетина реда.

И успява, каквито И разсейки да придвиждат късогледите зяпачи! В заключение ще отбележа, че „И” може да се прочете и като очарователен съюз между поет и художник – рисунките на Румен Жеков сякаш „дописват” стиховете и придават плътност и завършеност на книгата. Отлично попадение на „Жанет – 45”!Иван ЦаневПоезията на Иван Желев влиза директно в кръвта- превръща главата в лаборатория с червени стени, в която може да се случи всичко.

Малко са поетите с кръвна група И.В. БалевEnter answer

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "И":


lightce.eu

©2010-2015 | DMCA | Contact us